Compagnia Arakne Mediterranea - Suoni, canti e danze tradizionali del Salento e della Puglia

È bbiake ta vestiria tis ARAKNE,

ce ta KULURIA tis i thea ATHINA
2018

POKROSKIJE KOLOKOLA FESTIVAL

VILNIUS (LITUANIA)

...Ospiti del XIII INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL "PROKROVSKIJE KOLOKOLA" a VILNIUS in LITUANIA...
...Felici di rappresentare l'Italia in questo meraviglioso festival....
XIII tarptautinis folkloro festivalis „Pokrovskije kolokola“ klausytojams kaip ir kiekvienais metais siūlo susipažinti su įvairiomis folkloro tradicijomis. Sostinės gyventojų ir svečių spalio 10-14 d. laukia koncertai „Gyvoji tradicija“ (spalio 10 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje), „Unikalios tradicijos“ ir „Muzika gurmanams“ (spalio 11, 12 d. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje) ir netgi šešerių valandų muzikinis maratonas „Festivalio dalyvių meniniai portretai” (spalio 13 d. Vilniaus Rotušėje). Įvairiose miesto scenose per savaitę pasirodys folkloro kolektyvai iš Lietuvos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Estijos, Gruzijos, Italijos, Ispanijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos.

Italų folkloras festivalyje “Pokrovskije kolokola” 
ARAKNE MEDITERRANEA (Salento, Martignano, Italija)
Kolektyvo pavadinimas "Arakne Mediterranea" kilęs iš moteriško vardo Arakne, priklausančio jaunai graikų princesei, senovės mitologijos personažui. Šis folkloro kolektyvas buvo įkurtas mažame Italijos miestelyje Martignano Apulijoje šalies pietuose. Jo įkūrėjas yra muzikantas Giorgio Di Lecce ir dabartinė ansamblio vadovė Imma Giannutsi. Per 30 metų ansamblio veiklose dalyvavo artistai ir mokslininkai, siekiantys Salento ir Apulija regionų senų dainų ir šokių tradicijų bei daugialypės Tarantella kultūros išsaugojimo ir sklaidos. Tuo pačiu metu kolektyvas sugeba juos atnaujinti, suteikti jiems naują gyvenimą šiuolaikinėmis priemonėmis. Muzikantai sujungia senovę su skirtingais muzikiniais stiliais ir net kultūromis, bet visada išsaugo tradicinio itališko originalo pirmenybę. "Arakne" repertuaras turtingas autentiškų muzikos komponentų, kurių buvo imtasi iš pirminių šaltinių, kurie - išgyvenę kaimyninių Italijai, Graikijos ir Afrikos kultūrų poveikį - išsisaugojo nesugadinti aplinkos. 
Išgirsti "Arakne Mediterranea" sostinės gyventojai ir miesto svečiai galės Vilniuje spalio 10 – 14 d. Tarptautinio folkloro festivalio “Pokrovskije kolokola” metu.
Bilietai parduodami Lietuvos nacionalinės filharmonijos kasose, www.filharmonija.lt ir www.bilietai.lt Festivalio programa tinklalapyje www.arinuska.lt

 

Immagini Correlate
Video Correlati
Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea Copyright © Arakne Mediterranea

News & Eventi

30Set '23

IAT GONG

GENOVA - palazzo fieschi - sestri ponente - ore: 18:00
... read more
09Set '23

bitonto folk festival

bitonto (ba) - piazza moro - ore: 21:00

01Set '23

14ma edizione della Rassegna Nazionale Canti e Danze Popolari “Città dell’Aquila”

Località San Lorenzo di Marruci - Pizzoli (AQ) - Area Verde Carlo Iannozzi - ore: 21.00